Resultats de la cerca frase exacta: 49

Diccionaris terminològics
41. quassina
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la salut
Principi tònic amarg de la quàssia, de fórmula C22H30O6, emprat en el tractament de les dispèpsies i de la malària. [...]
42. sabor
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la salut
Sensació percebuda pel sentit del gust. Hom accepta que poden ésser percebuts quatre sabors diferents: amarg (alcaloides, glicòsids, sals magnèsiques), dolç (sucres, edulcorants), salat (sals inorgàniques) i agre o àcid (àcids). [...]
43. prunina
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la salut
Glicòsid menys amarg que la naringina, de la qual deriva per hidròlisi. S'obté a partir de l'escorça del cirerer americà (Prunus serotina), i posseeix qualitats sedants, pectorals i astringents. El fruit de l'arbre és també intensament astringent. [...]
44. àcid gimnèmic
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la salut
Compost de fórmula C32H55O2, derivat de les fulles de l'arbust asiàtic Gymnema sylvestre, que en contacte amb la mucosa lingual produeix l'abolició temporal del sentit dels gustos dolç i amarg. [...]
45. boldina
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la salut
2,6-dihidroxi-3,5-dimetoxiaporfina, alcaloide de fórmula C19H21NO4 que hom extreu de les fulles del boldo. Es presenta en forma de pólvores amorfes de tast amarg i de reacció alcalina; és emprada com a diürètic i com a colagog. [...]
46. dehidrocolat de sodi
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la salut
un sabor amarg. [...]
47. cabernet sauvignon [sauvignon: fr]
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Agricultura. Ramaderia. Pesca
1. Cep originari de la regió occitana de Bordeus, resultat de l'encreuament de cabernet franc i sauvignon blanc, vigorós i productiu.2. Raïm negre produït pel cep cabernet sauvignon, mitjà, irregular i amb els grans petits, esfèrics i amb moltes llavors de gust amarg.3. Vi elaborat amb raïm [...]
48. milfulles
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la salut
Planta herbàcia vivaç de la família de les compostes, de 20 a 70 cm d'alçada, que creix en pastures i altres hàbitats oberts i no gaire secs, sobretot als Pirineus. Conté essències, lactones, tanins i un alcaloide amarg (aquileïna). Les summitats florides, que es cullen a l'estiu, en infusió, han [...]
49. estricnina
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la salut
Alcaloide amarg altament tòxic (de fórmula C21H22N2O2) que hom troba, juntament amb la brucina, en les llavors de la nou vòmica i en les d'altres arbres del gènere Strichnos. Actua sobre el sistema nerviós central fent un blocatge de la inhibició [...]
Pàgines  5 / 5 
<< Anterior  Pàgina  1  2  3  4  5